Klachten

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over onze producten en of dienstverlening. Wij willen u graag verder helpen en een gewenste oplossing bieden. U kunt mailen naar:
INFO@KITBESTELLEN.NL


Onze medewerkers van de afdeling klachten zullen de klacht bekijken
en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.
Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging.
Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.
Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar wij bij zijn aangesloten.


Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

 

Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Hoogwaardige kit

Op zoek naar een duurzame oplossing voor al je kitproblemen? Ontdek onze hoogwaardige siliconenkit! Met zijn uitstekende duurzaamheid en waterbestendigheid biedt onze kit de perfecte oplossing voor schimmelvorming, lekkages en slechte hechting. Kies voor de beste kwaliteit en geniet van een langdurig resultaat met onze siliconenkit.

Door de grote vraag zijn sommige van onze producten soms niet op voorraad. We houden onze voorraadniveaus voortdurend in de gaten en verwachten doorgaans dat we elke productlijn binnen enkele dagen kunnen aanvullen.